Alex Oxlade-Chamberlain: ‘Weglating van Engeland kwam op de achtergrond’

De belangrijkste indruk was van een speler die blij was om zichzelf te herinrichten met alles wat St George’s Park te bieden heeft, door Gareth Southgate teruggeroepen voor de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker tegen Malta en Slovenië, en Oxlade-Chamberlain klonk vastberaden om goed te maken voor verloren tijd.Hij was een regelmatige onder Roy Hodgson wanneer hij fit was en Allardyce’s beslissing om hem te overzien voor de reis van vorige maand naar Slowakije kwam als een schok, niet dat hij enige wrok koestert tegenover de man die zijn baan als manager van Engeland in zulke ongebruikelijke omstandigheden verloor. / p>

Oxlade-Chamberlain kreeg geen kans om met Allardyce over zijn omissie te praten en drong erop aan dat er niets werd gelezen in afbeeldingen die op sociale media verschenen van hem die in de laatste internationale pauze in de sportschool werkte. “Ik denk niet dat Sam Instagram heeft,” zei hij.Hoewel het de middenvelder van Arsenal pijn deed om thuis te zijn terwijl Engeland het proces van kwalificatie voor het WK 2018 begon met die late overwinning in Trnava, nam hij het op de juiste manier.

“Het zorgde voor een schop de achterkant, “zei Oxlade-Chamberlain. “Ik speel al sinds mijn 18e voor Engeland en hoewel ik niet zou zeggen dat ik het allemaal als vanzelfsprekend vond, leek het gewoon een onderdeel van mijn seizoen te zijn – om voor Arsenal te spelen en voor Engeland te spelen. Het was een schok.

“Ik ben nu niet jong. Ik ben 23, dus je moet zo veel mogelijk spelen en spelen om een ​​kans te krijgen om voor Engeland te gaan spelen. Terug in de opstelling doet me beseffen hoe bijzonder het is. “

Het was een verfrissende erkenning van Oxlade-Chamberlain, die meer dan zijn flinke hoeveelheid tegenslagen te verwerken kreeg tijdens zijn stop-startcarrière .Hij is zelden in staat geweest om een ​​reeks spellen samen te stellen en het was de wreedste ironie dat hij Euro 2016 miste omdat hij een vrije dag gebruikte om zijn conditie op te bouwen door in mei met het jeugdteam te trainen, nadat hij net hersteld was van de knieblessure die hij geleden tegen Barcelona in februari.

De langdurige afwezigheid heeft effect gehad. Oxlade-Chamberlain begon het voorseizoen met de intentie harder te werken dan ooit, maar terwijl hij voelde dat zijn clubvorm goed was aan het begin van het seizoen, was Allardyce niet overtuigd.

Het is misschien een verrassing dat Southgate een ander standpunt heeft ingenomen. Voor al het voor de hand liggende talent van Oxlade-Chamberlain, de rijprestaties, het tempo, de slechte opnamen, blijft consistentie ongrijpbaar.Hij is de afgelopen weken in de plaats gekomen van Arsenal en het is niet moeilijk in te zien waarom Arsène Wenger zich onlangs afvroeg of hij voldoende vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen. “Het is moeilijk om iets te vinden dat hij niet heeft”, zei de manager van Arsenal. “Maar misschien gelooft hij niet helemaal in zichzelf hoe goed hij kan zijn.”

Oxlade-Chamberlain, die Wenger over de mentale kant van het spel heeft gesproken, leunde achterover in zijn stoel en nipte van een fles water toen dat citaat voor hem werd voorgelezen.

“Natuurlijk zijn er tijden in je carrière waarin mensen aan je twijfelen,” zei hij. “Je hebt een goede vorm, een slechte vorm, je krijgt kritiek, je wordt groter. Je gaat door toverspreuken van proberen te weten te luisteren naar wat, waar je niet te veel aandacht aan moet schenken.Ik zou liegen als ik zei dat er geen momenten waren waarop ik geen enkel vertrouwen meer had. Maar de mensen om me heen, dicht bij mij, waren degenen die me vertelden dat ik iets anders had gespeeld, niet zo zelfverzekerd als ik was geweest.

“Dan zou ik mijn spel een beetje bekijken dichterbij, hoe ik vroeger speelde, hoe ik positiever speelde en soms was ik op zoek naar meer eenvoudige opties. Dat hoort bij het ontwikkelen en leren als een jonge speler. Geloof ik in mezelf? Ja, natuurlijk. Maar daar zitten veel externe factoren in. Hoeveel speel je, hoe speel je. Maar ik heb nu geleerd om door te gaan met dingen. “