Andy Murray trok tegen de Britse Brit Liam Broady op Wimbledon

Murray is nog nooit eerder geconfronteerd met Broady, die op de 234e plaats staat en een wildcard kreeg om deel te nemen aan het toernooi.

Nick Kyrgios is een potentiële laatste 16-jarige tegenstander en Murray is gepland om te ontmoeten Stan Wawrinka in de halve finale.

Het derde zaad Roger Federer, die Murray in de laatste vier maanden geleden heeft gesloopt, bevindt zich in dezelfde helft van de trekking als Novak Djokovic, wat betekent dat de Schot ook niet kan trouwen tot de finale. De vreugde van Six: Wimbledon verstoort Lees meer

Federer, die de French Open door blessure miste, speelt de Argentijnse Guido Pella in de eerste ronde.

Het vertegenwoordigt een relatief vriendelijke trekking voor Murray, die vorige maand voorbij Wawrinka reed in de halve finales van French Open en nog te verliezen valt aan Kyrgios in vier competitieve ontmoetingen.Facebook Twitter Pinterest Johanna Konta’s record tegen Mónica Puig luidt: één gespeeld, één gewonnen.Foto: Glyn Kirk / AFP / Getty Images

De Britse No2, Aljaz Bedene, speelt de wereld No10 Richard Gasquet uit Frankrijk, maar de hoop dat James Ward hoopt op vooruitgang vrijwel nul lijkt te zijn nadat hij de titelverdediger heeft getrokken en topzaad Djokovic in de eerste ronde.

De nr.11-jarige Johanna Konta van de Britse, die een upgrade naar No16 heeft gekregen na de terugtrekking van Victoria Azarenka, is getrokken tegen Puerto Mónica Puig.

Konta, 18e gerangschikt in de wereld, heeft Puig ooit ontmoet in het Nottingham Grass-Court-toernooi van vorig jaar, waar de Britse speler won.

De Britse No2, Heather Watson, neemt het Duitse Annika Beck over , gerangschikt op zes plaatsen boven haar op No44, terwijl de titelverdediger Serena Williams wordt geconfronteerd met een kwalificatiewedstrijd of een gelukkige verliezer.

De vrouw die ze versloeg in de finale van vorig jaar, Garbiñe Muguruza die vers is van het winnen van de Franse Open tegen Williams, staat voor de Italiaanse Camila Giorgi in de eerste ronde.

Voor de andere Britten, Kyle Edmund heeft een harde opener tegen Adrian Mannarino uit Frankrijk en als hij wint krijgt hij te maken met de winnaar van Djokovic en Ward.

Alex Ward speelt de Belgische wereld No11 David Goffin, Brydan Klein neemt de Franse grashofspecialist Nicolas Mahut over en Dan Evans neemt het Duitse Jan-Lennard Struff over.

Laura Robson, een wildcard en wanhopig om haar heropleving na een blessure te starten, kreeg een moeilijke opener tegen de Australische Open-kampioen Angelique Kerber.

>