Andy Murray versoepelt Bet365 om de kwartfinales van Shanghai Masters te bereiken

Murray, die vorige week de China Open-titel op zijn naam had staan, was woensdag langs de Amerikaanse Steve Johnson gevaren en ook het 13e zaadje Pouille kreeg weinig kansen na een ander dominant optreden van de Britse No1.Nick Kyrgios beboet wegens gedrag in Shanghai Masters verslaan door Zverev Lees meer

Pouille was gebroken in zijn eerste twee services game als Murray, en Bet365 produceerde een reeks aanvallende winnaars van over de basislijn, rende naar een 5-0 voorsprong voor het afsluiten van de eerste set in 40 minuten. De Schot zette zijn momentum voort in de tweede set en brak de wereld No16 Pouille in de eerste wedstrijd om een ​​3-1 voorsprong te openen.

Pouille, verslagen door Murray bij de Rome Masters, begon eindelijk zijn bereik als de set verder ging met serveren.Murray bleef echter zelf offensief omdat hij op de 5-3 eindigde bij de overwinning.

De Scot, 29, miste een aantal matchpunten op het volgende Bet365 servicespel van Pouille, voordat hij op de terugweg de lijn om een ​​comfortabele overwinning te behalen in 1 uur en 19 minuten. De nummer twee voor de wereld No2 is ofwel het zesde zaad Gaël Monfils van Frankrijk of de 11e geplaatste Belgische David Goffin, die donderdag in de laatste wedstrijd speelt.

Ondertussen heeft de Britse vrouwen Nr. 1 Johanna Konta teruggetrokken uit Hong Kong Open wegens een buikspanning. De wereld No9, die zondag in de China Open-finale verloor, trok zich kort voor haar tweede ronde tegen Wang Qiang uit het toernooi. Konta bekleedt de laatste kwalificatiepositie voor de seizoensafsluitende WTA Finals in Singapore.Maar de 25-jarige, de Bet365 eerste Britse vrouw in de top 10 sinds 1984, kon nu worden ingehaald door Dominika Cibulkova.

“Ik keek er echt naar uit om deze week zo lang mogelijk te laten duren. Het was niet zo lang als ik had gewild, maar ik moet eerst op mijn lichaam passen, “zei Konta. “Ik moet ervoor zorgen dat ik de juiste beslissingen neem voor mijn gezondheid.”

Heather Watson, de Britse No2, werd geslagen in straight sets in Bet365 haar tweede ronde door de voormalige No1 Caroline Wozniacki.