Barnsley voegt toe aan Di Matteo druk met late equalizer tegen Aston Villa

Sam Winnall scoorde in de laatste minuut om Barnsley een gelijkspel te verdienen en verhoogde meer druk op de Aston Villa-manager, Roberto Di Matteo.

Jordan Ayew opende de score met zijn eerste doelpunt van het kampioensseizoen in de 61e minuut voordat Winnall, een vervanger van de tweede helft, op dramatische wijze naar huis ging. Villa heeft hun afgelopen vijf competitiewedstrijden getekend terwijl Barnsley een reeks van twee opeenvolgende nederlagen beëindigde. Aston Villa had geen geduld meer met Roberto Di Matteo na een slechte start Lees meer

Villa had al bericht over het vervangen van Di Matteo na hun slechte start.Nu bezoekt zijn team Preston North End op zaterdag en als hij er niet in slaagt om een ​​overwinning te behalen, kan dit leiden tot het ontslag van de Italiaan, minder dan vier maanden nadat hij is benoemd.

Mile Jedinak gaf de thuisploeg vervolgens een kans wanneer hij verloor de bal aan Hourihane. De kapitein van Barnsley reageerde snel om Tom Bradshaw op de rand van de doos vrij te laten, maar de spits viel om het cruciale moment om en schoot zijn schot hoog en wijd.

Pierluigi Gollini moest op volle lengte zijn om de stop van Hourihane te stoppen vrije schop, die laag werd gereden en de onderste hoek in.Kodjia had even de tijd om het te vergeten nadat Jack Grealish hem langs de zijkant van de verdediging van Barnsley had gerold, maar tot vreugde van het thuispubliek glipte hij weg voordat hij een kans kreeg om te schoppen.

Aly Cissokho stuurde een plagend, laag kruis net na de pauze maar Kodjia kreeg geen touch en Davies kwam naar buiten om het gevaar te onderdrukken.

Villa bleef aandringen en toen Kodjia in het strafschopgebied brak, legde hij de bal onberispelijk op Grealish maar zijn aanraking laat hem vallen en Barnsley gewist.

Leandro Bacuna ontving vervolgens zijn vijfde boeking van het seizoen en zal de reis van Villa naar Preston missen.

Villa ging door toen Kodjia een goede redding uit Davies dwong maar Ayew was alert om de rebound op te nemen en rende naar de dichtstbijzijnde paal voordat hij de bal tussen de keeper en zijn linkerpaal in sloeg.

De Barnsley-manager, Paul Heckingbottom, maakte in de volgende 10 minuten drie wijzigingen en een van die, Adam Hammill, maakte bijna de perfecte ingang, maar hij stuurde een laag schot net naast een paal.Villa slaagde er niet in om een ​​hoek te maken en Winnall sprong het hoogst om naar huis te gaan voor de thuis supporters.

Kodjia testte Davies even later met een krachtige poging over het doel, maar hij stond stevig en hield vast aan de schot.