BHA en bookmaker Geoff Banks regelen speculatieve bod geval buiten de rechter

Vrede is gebroken tussen de regeerlichaam van de bookmaker Geoff Banks en het regeerlichaam van de paardenrennen, die een juridische zaak heeft opgelegd die Banken de afgelopen zomer na de Speculative Bid fiasco in Ascot hebben opgeheven. Onder de voorwaarden van de overeenkomst wordt de boekmaker niet gecompenseerd voor het verlies dat hij heeft geleden als gevolg van de mislukkingen van ambtenaren die dag, hoewel hij een bijdrage zal leveren aan zijn juridische kosten.

De nederzetting komt Een maand nadat de advocaten van de Britse Horseracing Authority erin slaagden om een ​​rechter te overtuigen dat de zaak niet zou mogen doorgaan als een kleine vordering wegens zijn juridische complexiteit.Het gevolg van dat arrest was dat Banken de kans had gehad om de juridische kosten van de BHA te betalen in geval van falen, een kosten die volgens hem schatting in zes cijfers zouden oplopen.

Banken hebben vervolgens een beroep gedaan op medeburgers Bookmakers en zelfs high-rolling punters om financiële steun te bieden die hem zou kunnen laten doorgaan met de zaak. Hij beweerde dat het in het belang van veel partijen was om zijn poging te bewijzen om te bewijzen dat de BHA een zorgplicht voor bookmakers en bettors heeft, maar geen dergelijke grotere ondersteuning was aan het komen. Goede banken hebben geld nodig om BHA-strijd in het speculatieve bod Lees meer

Een persbericht van het BHA zei dat de nederzetting geen aansprakelijkheid of misdrijf door een van beide partijen vormde.Hij voegde eraan toe dat Banken en de BHA in de toekomst samen zouden werken om ervoor te zorgen dat de race volledig rekening houdt met de behoeften van de weddingsindustrie bij haar beleidsvorming.

Nick Rust, CEO van de BHA, zei: “We hebben nooit geaccepteerd dat er een zorgplicht bestaat, want het zou ernstige gevolgen hebben voor de financiering van onze sport en een directe impact op de levensonderhoud van de deelnemers. We zijn verheugd dat we de kwestie met de Bank zonder hem of de BHA zonder problemen hebben opgelost, zonder dat de overige juridische kosten onnodig worden opgelost.

“Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de eerste fout en het is belangrijk dat we leren van Dit incident om te voorkomen dat het weer gebeurt.Deze zaak is nuttig omdat het ons heeft geholpen ons beleid en onze prestaties te onderzoeken en we zijn Geoff dankbaar voor de verhoging van de zaak en voor de aanpak die hij neemt om ons te helpen leren en verbeteren.

“We Hebben Geoff gevraagd of hij bereid zou zijn om de BHA te helpen door nauw samen te werken met ons over ons beleid dat de boekmakerijindustrie beïnvloedt, gezien de indrukwekkende kennis en kracht die hij in deze zaak heeft aangetoond. “

Banken waren ook Citeerde in het persbericht als volgt: “Ik ben verheugd door de eerlijke houding van Nick Rust en zijn team, om niet alleen te helpen bij het oplossen van zaken amicably, maar om de relatie tussen het wedden publiek en de sport te verbeteren. Ik voel dat we een positief resultaat hebben gekregen van Ascot.Ik verwelkom de kans om samen met de BHA te werken over deze aangelegenheden. “

Het lijkt erop dat geen enkele kant verder commentaar zal geven. De bank tegen de BHA in het speculatieve bod geval gaat naar de rechtbank Lees meer < Als zijn zaak vorige maand een kleine aanspraak werd gemaakt, beschuldigde Banks de BHA om de kosten van kosten te gebruiken om de zaak buiten de rechter te plunderen.

Hij voegde eraan toe: “Zij Wil dat dit geval dood en begraven is. Zij weten dat de beste manier om zich te ontdoen van deze zaak is om het in te vullen [in het rechtssysteem]. “Maar rechter Charles Harris QC, die in de provinciale rechtbank van Oxford woonde, zei toen dat de zaak Was te complex om door te gaan als een kleine claim. “Het gaat heel interessant mee, waardoor ik niet erg verschrikkelijk ben, wet,” zei hij.Als Banks protesteerde over het onbalans van de uitgavenmacht tussen de twee partijen, antwoordde Harris: “Dit gebeurt altijd als David Goliath opneemt.”