Chelsea’s Kurt Zouma is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure

Chelsea en Frankrijk hebben een ontijdige tegenslag gekregen, waarbij Kurt Zouma ongeveer zes maanden uitsloot nadat scans de jonge centrum-helft aanhoudende schade aan het voorste kruisband in zijn rechterknie hadden onthuld tijdens de trekking van zondag met Manchester United.

Zouma was voorbij Marouane Fellaini gesprongen om een ​​los balveld te hacken net na de pauze bij Stamford Bridge, met zijn rechterbeen knarsend tegen de knie toen hij landde.De 21-jarige, schreeuwde van de pijn als hij lag op de grasmat, terwijl Juan Mata leidde de oproep voor medische staf om de getroffen speler te behandelen, werd genomen uit het veld op een brancard en, zodra de aanvankelijke pijn was afgenomen, had verlaten het stadion die avond zeker dat de blessure misschien niet zo serieus was als eerst werd overwogen.

Toch scant op maandag de openbaring dat de voorste kruisband was gescheurd na de inslag.De verdediger zal de volgende 48 uur geopereerd worden zodra de zwelling op het gewricht terugloopt. “Scan vandaag heeft aangetoond dat ik mijn ACL heb geschaad”, zei Zouma op zijn Twitter-feed. “Ik zal deze week geopereerd worden en zal sterker terugkomen.” De club verwacht een afwezigheid van ten minste zes maanden, waardoor het eerste seizoen van de middenhelft als regulier in het Chelsea-team wordt beëindigd en hem uit een late uitdaging wordt uitgesloten om van Frankrijk te maken. Zouma heeft twee petten, beide gewonnen tegen Denemarken met de tweede laatste oktober, nadat hij zijn naam had gemaakt in Ligue 1 met Saint-Etienne voordat hij twee jaar geleden bij Chelsea kwam. Hij werd vorig seizoen onder de voet gevolgd door José Mourinho en speelde op het centrale middenveld in de finale overwinning van de Capital One Cup op Tottenham Hotspur, maar is deze term regelmatig geworden.Hij is begonnen met 16 van Chelsea’s afgelopen 19 wedstrijden, waarbij hij Gary Cahill altijd uit de buurt hield en onder de indruk was van een ploeg die dit seizoen af ​​en toe worstelde.

De blessure zal gevolgen hebben voor Cahill, die had uitte zijn frustratie over een gebrek aan speeltijd onlangs in een ontmoeting met de interim-manager, Guus Hiddink, terwijl hij tracht te verzekeren dat hij naar Euro 2016 reist als vice-aanvoerder van Engeland. Hij zal zeker volgende week de Champions League knock-out gelijkspel tegen Paris Saint-Germain starten. Het kan ook, mogelijk de toekomst van John Terry in Stamford Bridge beïnvloeden.Het contract van de 35-jarige komt in juni te vervallen en de kapitein had vorige week aangegeven dat hij zijn banden in de zomer na 21 jaar op Chelsea’s boeken zou verbreken, maar de kapitein had nog geen aanbod gedaan.

sinds de suggestie dat de dialoog met de ervaren verdediger open blijft, zal de manager aan het eind van het seizoen worden aangesteld om te worden geraadpleegd over de vraag of Terry moet worden behouden.Maar zelfs als Chelsea in de zomer een nieuwe centrumrug wilde werven, nadat hij vorige maand Matt Miazga uit New York Red Bulls had beveiligd, zou Zouma waarschijnlijk niet in staat zijn om het nieuwe seizoen in het najaar te starten, waardoor het waarschijnlijker zou zijn dat Terry waarschijnlijk zou blijven. .Juventus-coach Massimiliano Allegri zei ‘twee keer nadenken’ over Chelsea-baan Lees meer

“Dat is een situatie tussen hem en de club”, zei César Azpilicueta, verdediger. “Maar sinds ik bij Chelesa ben aangekomen, heb ik veel van John geleerd. Ik zie geen verschil in de manier waarop hij nu op het veld presteert, de manier waarop hij alles voor het team geeft. En Gary is een van de veteranen van het team. We kennen zijn kwaliteit en, in dit team, is het altijd belangrijk om klaar te zijn. We hebben iedereen nodig, we hebben grote games die eraan komen en we moeten allemaal klaar zijn. “