Danny Cipriani schuldig aan rijden onder invloed

Danny Cipriani, rugbyspeler uit Engeland, is veroordeeld voor rijden onder invloed nadat hij achter het stuur zat en de nacht had doorgebracht met cocktails en champagne drinken.

De 28-jarige was zo dronken dat zijn ogen waren ” geglazuurd “, verdoezelde hij zijn woorden en kon het niet uitstaan ​​nadat hij op 1 juni vorig jaar om 5.15 uur zijn zwarte Mercedes in een taxi in Londen in een taxi liet vallen. De rechtbank van Westminster hoorde het.

De vlieghelft, dan met Sale Sharks, werd na de crash in Imperial Road, Fulham, breathalyzed en bleek 67 microgram alcohol in 100 ml adem te hebben – tweemaal de limietdrankdrank.

Hij werd vrijdag schuldig bevonden trial. Cipriani, die nu speelt voor Wasps en £ 3.200 per week verdient, kreeg een boete van £ 4.500 en moest £ 3.120 kosten betalen.Hij werd ook 18 maanden lang verboden om te rijden.

Cipriani beweerde dat hij geschokt was dat de ademtester een positief resultaat gaf, ondanks het feit dat hij toegaf dat hij minder dan een uur eerder twee espresso-martini’s en een glas champagne had gedronken.

Zijn zaak is lang en langdurig geweest nadat zijn advocaat, Philip Lucas, probeerde het te laten afwijzen, omdat er niet voldoende bewijs was dat de test in het politiebureau naar behoren werkte.

De hoofdmagistraat Howard Riddle oordeelde dat er een zaak was om te antwoorden en vond de beschuldiging bewezen. “Ik ben tevreden, dus ik ben er zeker van dat de ademtester-testmachine naar behoren werkte, een correcte lezing gaf, en op basis daarvan is het vonnis schuldig,” zei hij.

De advocaten van Cipriani kondigden aan dat hij in beroep zou gaan tegen het oordeel.

Jeanette Miller, van de advocaten van Geoffrey Miller, zei: “Ik kan bevestigen dat we van plan zijn om een ​​direct beroep in te stellen tegen het vonnis in de rechtszaak van vandaag.

“De heer Cipriani handhaaft zijn onschuld en heeft altijd betwist dat hij de oorzaak was van een ongeval dat leidde tot een rechtszaak tegen hem, evenals de bewering dat hij de limiet van de legale drankdrempel overschreed – ofwel toen van vermeend rijden, of bij zijn aankomst op het station, of op het moment van de ademtest – een bewering gesteund door het bewijs van drie forensische experts.

“De zaak is doorspekt met inconsistenties, tekortkomingen bij het vrijgeven van bewijs en beslissingen over bewijsmateriaal dat naar onze mening onvoldoende was om een ​​veroordeling te verkrijgen.We zullen nu een dringende oproep doen en zijn ervan overtuigd dat gerechtigheid zal worden gedaan. “

Riddle zei:” Er is voldoende bewijs van onafhankelijke getuigen dat de heer Cipriani tekenen vertoonde van beïnvloed te zijn door alcohol. We hebben het account van de andere chauffeur…er zijn bewijzen voor de politie. Er is geen reden om aan te nemen dat ze iets tegen de heer Cipriani hadden. “

Hij voegde eraan toe dat de” positie eenvoudig is “en de lezing is gegeven” na de juiste procedure op een goedgekeurde machine op een politiebureau “. Hij vervolgde: “Ik ben er zeker van dat de machine betrouwbaar functioneerde en ik ben er zeker van dat de lagere waarde in de lucht 67 was.”

Cipriani was met andere spelers aan het drinken en dineren geweest bij Eight Over Eight in Chelsea. na Engeland het geselen van de Barbaren op 31 mei vorig jaar.Hij had twee espresso-martini’s en een wodka-cranberry bij het avondeten, tussen 20.30 uur en middernacht.

Daarna ging hij ongeveer een halfuur naar een club voordat hij naar het huis van een vriend ging. Hij vertrok om 4 uur om te ontbijten. De rugbyspeler zei dat hij een fry-up had, evenals een “kleine champagne-fluit” en nog twee espresso-martini’s, binnen 45 minuten, voordat hij een taxi naar zijn auto kreeg.

Cipriani zei: “Ik was niet dronken, ik voelde me prima.” Hij ontkende ook te snel rijden.

Hij reageerde niet toen het vonnis en de straf voor de rechtbank werden aangekondigd.