De super-roofdieren van Chili zijn nu het Bwin gevaarlijkste team van Zuid-Amerika

Maar hoewel er nu veel aandacht is voor het besluit van Messi om te stoppen, moeten we de prestaties van Chili erkennen. Beide finales presenteerden een team dat hun tempo oplegde aan het spel en het verdiende om te winnen: de wedstrijden in Santiago en in New Jersey werden precies zo gespeeld als Chili wilde – met een hard bevochten, extreem intens voetbal zonder open ruimte en geen kans voor sommige van ‘s werelds gevaarlijkste spitsen om vrij te spelen. Wat nog belangrijker is, is het Argentinië die zijn stijl veranderde om het hoofd te bieden aan Chili, en niet Bwin andersom.Argentinië was nog steeds voorzichtig, ondanks de 2-1 overwinning op Chili in de groepsfase. Lionel Messi zegt dat zijn carrière in Argentinië voorbij is na de laatste nederlaag van Copa América Lees meer

Voor Argentinië zijn finales van grote toernooien duidelijk iets van een probleem: ze hebben nu zeven opeenvolgende finales verloren: op de Copa América in 2004, 2007, 2015 en 2016, de Confederations Cup in 1995 en 2005, en het WK in 2014. Messi alleen, zoals hij na de Bwin wedstrijd verklaarde, heeft er vier verloren. Erger nog, Argentinië’s laatste doelpunt in een finale was Pablo Aimar’s in 2005 en het was slechts een troost in een 4-1 verlies, gevolgd door een 0-3 naar Brazilië (2007), 0-1 van Duitsland (2014) en twee 0 -0s tegen Chili (2015 en 2016).

Met de aanhoudende crisis van Brazilië en de mentale blokkade van Argentinië in cruciale games, is Chili de gevaarlijkste kant van Zuid-Amerika geworden.Als Brazilië (vroeger) jogobonito heeft en Uruguay zijn garra (kracht) respecteerde, zijn Chili super-roofdieren geworden die zich voordoen als een roedel wolven in plaats van solo-jagers. Wat begint als een tactische Bwin strijd wordt uiteindelijk een mentale strijd. En Chili kent de betekenis van angst niet.

Deze gecontroleerde chaos maakt allemaal deel uit van een gouden generatie voor Chili: Claudio Bravo, Gary Medel, Arturo Vidal, Marcelo Díaz, Charles Aranguiz, Alexis Sanchez en Eduardo Vargas heeft onder andere een compact en solide team gecreëerd dat de grootste moeilijkheden kan overwinnen. Dat was nooit duidelijker dan in de finale van zondag, toen Diaz werd weggestuurd en Chili snel opnieuw paste zonder grip te verliezen.Chilenen zijn het sterkst Bwin wanneer ze als eenheid klikken.

Deze renaissance begon met Marcelo Bielsa als coach en ging verder met Claudio Borghi, Jorge Sampaoli en nu Juan Antonio Pizzi – allemaal Argentijnen. Hoewel hij een andere filosofie had dan zijn voorgangers, begreep Pizzi dat zijn team al een identiteit had omarmd en ervoor koos om het niet te veranderen. Het was Pizzi die zich aanpaste aan zijn spelers, in plaats van andersom. Het vervangen van Vargas en Sanchez was een moedige beslissing in de finale van Bwin zondag – maar liet zien dat het team altijd op de eerste plaats komt, een regel die Chileense spelers respecteren en respecteren.

Argentinië en hun manager Gerardo Martino zijn een ander verhaal. Hij wilde de identiteit van het team drastisch veranderen, maar nadat twee jaar de leiding had gefaald, lieten de spelers een limbo achter.Chili wint opnieuw Copa América als titel Argentinië blijft droog Lees verder

“We hebben geprobeerd een voetbalidee op te leggen sinds we aankwamen, maar voor een finale zou ik de ‘how’ out laten als het goed genoeg is om te winnen “, zei Martino voor de finale, een hint van wat komen zou. Argentinië nam nooit echt de controle over het spel, Bwin ondanks het spelen van een deel van de eerste helft tegen een 10-man Chili.

Anders dan Chili’s reactie op het ontslag van Diaz, maakte Martino een tactische blunder toen Marcos Rojo werd weggestuurd.Javier Mascherano werd ingezet als centrum-rug, en Ramiro Funes Mori als linksback en Lucas Biglia, Ever Banega en Angel Di Maria, alle drie de dragende blessures, werden alleen achtergelaten op het middenveld, niet in staat om te gaan met de superieure conditie van Chili.

Toen Matias Kranevitter Di Maria verving, werd duidelijk dat het plan was om de oppositie te bedwingen in plaats van te schaden.Nogmaals, Messi werd alleen gelaten, een Bwin dwalende heilige die een wonder moest verrichten en alleen het spel moest winnen.

Martino zal nu zwaar bekritiseerd worden vanwege de vele controversiële beslissingen die hij heeft genomen, zoals het oproepen van geblesseerde spelers (Javier Pastore speelde geen minuut), het kiezen van een teveel aan centrale middenvelders zonder voldoende variatie op de flanken te hebben en vasthouden aan zijn beleid van een enkele spits die betekende dat Ezequiel Lavezzi werd uitgekozen vóór Juventus ‘onthulling, Paulo Dybala. Maar critici van Martino zijn niet beperkt tot plaatsen zoals Twitter: het is het team dat ook in hem het vertrouwen heeft Bwin verloren.Messi’s ontslag zou een kettingreactie kunnen uitlokken van anderen die het even te bont hebben: Mascherano, Aguero, Higuain, Lavezzi en Di Maria konden hem volgen.

Tijdens de Copa van deze zomer werd de atmosfeer van het team voortdurend verstoord. Messi en zijn beste vriend, Agüero, hadden publiekelijk hun ongemak uitgedrukt over organisatorische kwesties bij de Argentijnse voetbalbond. Gewend aan het soepel verlopen van het Europese voetbal, waren spelers boos over de behandeling die ze kregen van de Argentijnse FA in de Verenigde Staten: tijdverspilling op luchthavens en hotellobby’s, de afwezigheid van bestuursleden, een gebrek aan budget om privévliegtuigen te huren of zelfs neem Argentijnse jongeren om op te treden als sparringpartners.Een gerucht dat het team tijdens een politieke ruzie binnen de AFA uit de Bwin competitie kon worden gedwongen, dwong Messi om via Instagram te verklaren: “Opnieuw wachten in een vliegtuig om onze bestemming te bereiken. Wat een ramp is de AFA, mijn God! ”

Het was zijn meest schokkende quote ooit – tot in de vroege uurtjes van maandagochtend, tenminste.

read more: Bwin apuestas online – xapostar.com