Diego Simeone overhandigde een verbod op een onbeperkt aantal games voor Atlético Madrid

Diego Simeone heeft een verbod op een drie-spelentouchline gekregen in La Liga na een incident afgelopen weekend toen een extra bal op het veld werd gegooid tijdens Atlético Madrid’s thuiswedstrijd tegen Málaga.

De coach zal in de dug-out zijn wanneer zijn team op woensdagavond Bayern München in de Champions League verslaat. Maar als zijn zijde hals-tegen-nek met Barcelona en Real Madrid in de promotiewedstrijd gaat, mist hij de resterende competitiewedstrijden tegen Rayo Vallecano, Levante en Celta Vigo.

Atletico versloeg Málaga door een afgebogen doelpunt van de vervanger Ángel Correa in de 62e minuut maar daarvoor was hun coach naar de tribune verbannen.

Vlak voor de pauze was een bal gegooid op het veld van het technische gedeelte van Atlético terwijl Málaga vertrok op een tegenaanval, die het spel dreigt te verstoren.Televisiebeelden suggereerden dat een ballenjongen verantwoordelijk was, maar volgens de regels is het aan de coach om te volgen wat er in zijn technische omgeving gebeurt.

De scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz vroeg Simeone wie verantwoordelijk was en stuurde hem na naar verluidt geen antwoord krijgen.

De Argentijn zei achteraf dat hij geen problemen had met de beslissing van de scheidsrechter. “Het is duidelijk dat de scheidsrechter de juiste beslissing heeft genomen volgens de voorschriften,” zei hij.

“Hij deed wat hij moest doen. Er valt weinig meer te zeggen. De afbeeldingen laten zien dat het een jongen naast me was, maar dat betekent niets. “

Simeone is geen onbekende in een langdurig verbod.Hij kreeg een schorsing van acht wedstrijden in augustus 2014 toen Atléti Real Madrid versloeg in de Super Cup.

Hij pakte vier wedstrijden voor het tikken op de achterkant van het hoofd van een lijnrechter, twee games om te protesteren, een game om te applaudisseren zijn uitzenden en één wedstrijd om op de tribunes te blijven in plaats van het stadion te verlaten na zijn uitzending.