Europese games komen eraan. We gaan Rio in Baku proberen, zegt dokter

Opnieuw ervaren van een hectische dag, match informatie voor meer dan tweehonderd leden van de expeditie. Hoe is dat? Het is een vreemd jaar – geen Olympische spelen. “Maar die Olympische voorbereidingen zijn zeer vergelijkbaar zijn,” aldus ploegleider RWZI Martin Doktor.

In ieder geval niet nu zomer of winter, maar de Europese spelen. Op het experiment naar het voorbeeld van evenementen, zoals de Aziatische Spelen en de Commonwealth Games al reikhalzend uit naar Azerbeidzjan Baku. Oil land van plan om verbazen en het organiseren van een echte “continental Olympics” met alles erop en eraan -. Inclusief de vorstelijke Nationaal Stadion voor de openingsceremonie en sluiten

Aan het op vrijdag 12 juni evenement zal beginnen en van zaterdag gedurende drie weken Caspian de zee zal vechten voor de eerste medaille voor de Europese Spelen.

De Tsjechen nemen alles serieus.Kateřina Emmons gaat niet van start, noch verschijnt Martina Sáblíková bij de fietsers, de lijst met sterren ziet er sowieso goed uit. Waarschijnlijk omdat Baku naar Rio enorm op de kaart staat, maar het bereik van een jaar is al kort in de sport. Voor velen is het een goede test.

“Ik zou de generaal niet noemen, maar een zeer goede ervaring. Het wordt een multi-sportwedstrijd in de Olympische geest met het Olympisch dorp, overal. Iedereen kan proberen om de sfeer en alles wat er in de buurt is te proberen, “vertelt de Doctor.

Naast de namen zal het bereik van de expeditie representatief zijn. “Net als in Londen”, zegt de dokter; 132 atleten en 69 escorts zijn op weg naar Azerbeidzjan.Vergeleken met games in Engeland voorkomen behalve voor het feit dat nu de Tsjechische expeditie verdeeld, zoals kanoërs wachten races in Mingacevir waar het vandaan komt Baku meer dan 270 km.

Dat is waarom bijna Olympische drukte. Op donderdag, de Tsjechen ondertekende een laatste nummer, “Van atleten elke andere privileges af te leiden – wat we veel ruimte hebben begeleid of medische kaarten aan auto’s.. De voorbereidingen zullen dan worden verdicht zelfs met de op handen zijnde vertrek ”

In Baku organisatoren willen een traditie dat de sportbonden zouden overtuigen om in Europese wedstrijden beginnen teruggetrokken en het Europees kampioenschap vond plaats in hen; Dit jaar heeft judoka in Baku.

“Aan de ene kant is het een goed idee, aan de andere kant, ik denk dat in sommige gevallen onmogelijk,” zegt dokter.Ook, omdat aankomen in Baku atleten en zwemmers in veel neelitním samenstelling: “In disciplines waarin de ME commercieel succesvol evenement, bijna niemand hun legkippen over aan iemand anders.”

Bovendien, een andere organisator van de Europese games, die zal Nederland zijn in 2019, is van plan om het concept te elimineren. “Als dat zo is, zoals we hebben aangegeven dat we niet een repetitie voor de Olympische Spelen, maar een reeks van gebeurtenissen en mensen verspreid over het land missen. Geen dorp voor atleten, iets dergelijks “, aldus sportdirecteur van de Tsjechische Olympiërs.

Het is niet al te verre toekomst. Terug naar Bakoe. Vóór elke Olympische Spelen aan Martin Doktor of zijn voorgangers vraagt ​​hij om een ​​medaille-schatting. “Nu, volgens de sterkte van het team, kunnen ze voldoende zijn, maar dat hoeft niet. Het is een sport.Als niemand me aanspoort, zal ik het niet raden, “lacht ze.

En de toekomst van het hele project, dat drie weken later spectaculair zal beginnen, is onwaarschijnlijk.