Gary Neville helpt bij het kiezen van het Engelse team tijdens het jongleren met de taken van Valencia

Neville deed afstand van zijn media-verplichtingen nadat hij in december werd benoemd tot manager van Valencia, maar hij bleef in zijn rol als coach van Engeland.

De rechtsback van het voormalige Engeland en Manchester United heeft een moeilijke tijd doorstaan Valencia, maar hij zal nog steeds deel uitmaken van de ploeg van Roy Hodgson tijdens de internationale pauze zoals gepland. Roy Hodgson blij om het publiek zijn toekomst te laten bepalen met Engeland Lees meer

Neville bereidt zich voor op een belangrijke Europa League-wedstrijd laatste 16 met Athletic Bilbao, maar hij zal een paar woensdagmiddag doorbrengen met het finaliseren van het Engelse team voor de aankomende vriendschappelijke wedstrijden in Duitsland en thuis tegen Nederland.

De conference call met Hodgson en coach Ray Lewington zal besluiten dat het team wordt aangekondigd op Wembley op donderdag, enkele uren voordat Valencia een 1-0 achterlatingstekort zal omverwerpen en de kwartfinales van de Europa League zal bereiken.

Neville zal ook Los Che leiden in de Primera Division-wedstrijd tegen Celta Vigo op zondag, voor travelli ng naar het Verenigd Koninkrijk samen met Andy Scoulding, functionaris voor prestatieanalyse in Engeland, die in Valencia werkt als technisch coach.

De verbintenissen van het paar in Spanje betekenden dat ze de Engelse squadronmeeting vorige maand in St George’s Park misten, waar 40 van de 47 spelers opgeroepen door Hodgson sinds het WK bij elkaar kwamen.

Danny Welbeck was een van de aanwezigen ondanks het feit dat hij sinds afgelopen maart niet voor het nationale team heeft gespeeld, maar de terugkeer van het Arsenaal naar actie, en vorm, betekent dat hij deze maand wordt opgenomen in het squadron voor de vriendschappelijke wedstrijden van Engeland.

Jack Wilshere woonde de bijeenkomst bij maar blijft buitenspel staan ​​met een langdurig beenletsel, terwijl zijn Arsenal-teamgenoot Alex Oxlade-Chamberlain is ook afwezig.

Een knieblessure betekent dat de Engelse aanvoerder Wayne Rooney de grootste naam is die werd uitgesloten van de wedstrijden van deze maand, door lid te worden van zijn Manchester United-teamgenoten Phil Jones en Luke Shaw aan de zijlijn .

De verenigde tiener Marcus Rashford is Niet verwacht om te worden opgenomen ondanks zijn opmerkelijke opkomst, maar de Liverpool spits Daniel Sturridge en Southampton doelman Fraser Forster lijken waarschijnlijk betrokken te zijn na het herstellen van een blessure.

Er worden naar verwachting maar weinig nieuwe gezichten gemaakt in het team van Hodgson , maar de West Ham-kapitein Mark Noble en Danny Drinkwater van Leicester hebben opgeroepen tot call-ups.

Hodgson zei onlangs dat beide spelers “aan de deur klopten” en Marc Albrighton, die zijn eigen kansen voor Engeland versloeg , is van mening dat zijn teamgenoot Drinkwater moet worden opgenomen.

“Ik begrijp niet waarom niet,” zei de buitenspeler. “Hij was fantastisch voor ons.Hij is echt op zijn plek gekomen. Als mensen op formulier worden gepickt, dan moet hij een van de eerste namen op de squadelijst zijn. “

Hodgson kan Fabian Delph, Danny Ings en Charlie Austin niet oproepen vanwege blessure, maar de Newcastle vleugelspeler Andros Townsend hoopt te worden betrokken na een hamstring.

Everton’s Leighton Baines en John Stones banen zich een weg terug naar volledige fitheid, terwijl Ryan Mason blessurevrij is maar worstelt Regelmatig naar de opstelling van Tottenham gaan.