Internazionale wordt de eerste Serie A-club die onder Chinees eigendom valt

De Nanjing-groep, een van de grootste particuliere detailhandelaren in China, heeft een controlerend aandeel van 68,55% gekocht in de club, met de vorige eigenaar Erick Thohir de resterende president. De Bandinis 2016: een uitputtend overzicht van de Serie Een seizoen | Paolo Bandini Lees meer

De Indonesische zakenman, die Inter in oktober 2013 kocht, vertelde op een persconferentie in Nanjing: “Deze nieuwe samenwerking met de Suning Holdings Group betekent dat Inter een revolutionaire stap in de toekomst zet.

“In de afgelopen twee en een half jaar hebben we een stevige basis opgebouwd, waardoor de club sterker is geworden.Met deze nieuwe samenwerking kunnen we een nieuwe, beslissende stap voorwaarts zetten in ons streven om Inter terug te brengen naar zijn rechtmatige plek bij de beste clubs ter wereld. “

Inter won een competitie, Coppa Italia en Champions League-treble onder José Mourinho in 2010, maar zijn de laatste tijd uit de gratie gevallen, waardoor de Champions League twee keer in de laatste drie jaar werd gemist.

Roberto Mancini behaalde een vierde geplaatste plaats in 2015-16, maar de voormalige Manchester Stadsmanager zou een onzekere toekomst tegemoet kunnen gaan onder het nieuwe regime, dat ook de Chinese Super League-zijde Jiangsu Suning controleert.

Jiangsu ondertekende de Braziliaanse middenvelder Ramires uit Chelsea voor € 25 miljoen in januari en Inter kan soortgelijke middelen verwachten als wordt beschikbaar gesteld in het zomeroverdrachtsvenster.

De voorzitter van de Suning Holdings Group, Zhang Jindong, zei: “Deze historische overeenkomst geeft Inter de kans om een ​​ongekende groei in China te ervaren, zodat ons land een tweede huis wordt voor de Nerazzurri.

Bovendien zal Suning’s investeringen en middelen te helpen Inter terugkeer naar hun gloriedagen en sterker en sterker, het aantrekken van de sterren van de wereld van voetbal.”

De Chinese overname luidt het einde van de vereniging Massimo Moratti met Inter.De langwerkende president bleef aandeelhouder na de verkoop van zijn meerderheid aan Thohir, maar zal nu opzij stappen.

Inter’s stadsrivalen Milaan, die eigendom zijn van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, zijn naar verluidt ook in overname gesprekken met een Chinees consortium. Een Thaise zakenman Bee Taechaubol trok zich terug uit een poging om de controle over de Rossoneri te nemen in juni 2015.