Manchester City verdedigt de prijs van £ 60 kaartjes voor de Champions League gelijkspel tegen PSG

Manchester City heeft een topprijs van £ 60 verdedigd voor reguliere tickets voor de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Een aantal supporters heeft ontevredenheid geuit ten koste van stoelen voor de tweede etappe van de laatste acht botsingen in het Etihad Stadion op 12 april, die voor volledig betalende volwassenen variëren van £ 45-60.

Deze vertegenwoordigen een aanzienlijke stijging van de prijzen voor de vorige ronde tegen Dynamo Kiev vorige week, die £ 30-40 waren, en voor de groepsfase wedstrijden tegen Juventus, Sevilla en Borussia Mönchengladbach, die varieerden van £ 20-40. Geblokkeerde fans verdienen deze goodwill gebaar over uit ticketprijzen | Owen Gibson Lees meer

Maar de PSG-prijzen stemmen overeen met die voor het bezoek van Barcelona in de ronde van 16 vorig jaar en volgens de club worden de niveaus bepaald door verschillende factoren.

Een clubverklaring luidde: “Prijzen voor elke wedstrijd worden individueel beoordeeld, op basis van factoren zoals de oppositie en het stadium van de competitie.

” Omdat deze wedstrijd de kwartfinale is van Europa’s grootste bekercompetitie en de eerste keer dat de club tot dit stadium is gevorderd, zijn we van mening dat de ticketprijzen een goede weerspiegeling zijn van het profiel van de game. “

Leden van de Seasoncard- en Cityzens-schemes hebben recht op £ 5 korting , wat betekent dat sommige junioren tickets kunnen kopen voor slechts £ 10.Normale prijzen voor kinderen onder de 16 jaar variëren van £ 15-30, met sommige stoelen £ 10-20 minder dan hun equivalenten voor Barcelona vorig jaar.

Sommige volwassenen betalen ook niet meer, of tot £ 10 minder , dan voor like-for-like tickets voor de Barça-games in 2014 en 2015.

Maar voor sommige fans zijn deze maatregelen niet genoeg in een tijd waarin sommige supportergroepen zich hebben ingezet tegen protesten tegen ticketprijzen .

Een goed gepubliceerde staking door Liverpool-fans dwong recent hun club tot een beklimming over een geplande verhoging, terwijl eerder deze maand alle Premier League-clubs overeenkwamen om de ticketprijzen vanaf het volgende seizoen af ​​te sluiten voor £ 30.

Kevin Parker, algemeen secretaris van de Manchester City Supporters Club, zei: “Je zou verwachten dat dit spel met een premie komt, maar ik denk dat de premie die ze hebben toegevoegd gewoon een sprong te veel is.

“De stemming in clubs begint te verzachten op de ticketprijzen.Met alles wat er is gebeurd, zijn de niveaus die de club heeft ingesteld voor deze game als een verrassing gekomen.

“De club heeft ook deze zeer loyale fanbase die hen heeft gevolgd naar alle thuis- en uitwedstrijden , inclusief de Capital One Cup-finale.

“Ze lijken geen beloningsfactor toe te voegen aan die ticketprijzen en hebben deze verlaagd.” Parker denkt dat dergelijke prijzen van invloed kunnen zijn op de prijzen opkomst. De houding van stadsfans ten opzichte van de Champions League wordt al algemeen als lauw beschouwd en hun gedoe met het hymne van de competitie in frustratie bij het bestuursorgaan Uefa is een regelmatig verschijnsel geworden. Parker zei: “Fans kunnen niet blijven doorgaan het betalen van dat soort prijzen. Als we het stadion willen vullen voor de wedstrijd tegen PSG, zijn dit niet de prijzen die dat doen. “