Manchester United trekt Midtjylland in de Europa League ronde van 32

Manchester United speelt Midtjylland, de Deense kampioenen, in de laatste 32 van de Europa League na gelijkspel in Nyon, met Liverpool tegenover Augsburg en Tottenham Hotspur tegen Fiorentina.

United reist naar de MCH Arena in Herning voor de eerste etappe op 18 februari, met het team van Jess Thorup op Old Trafford een week later.

De Champions League-nederlaag tegen Wolfsburg leverde vorige week United de tweede tier clubcompetitie van Europa op – ze waren eerder in de Europa League drie jaar geleden, toen Athletic Bilbao hen knock-out sloeg in de laatste 16 etappe, 5-3 op het totaal.

Midtjylland werd pas gevormd in 1999 en de titel triomf van vorig jaar was hun eerste, nadat ze klaar waren tweede keer twee keer, in 2007 en 2008.United is drie keer geconfronteerd met de Deense oppositie, allen in de Champions League, speelde Brondby in 1998, Kopenhagen in 2006 en Aalborg in 2008.

Thorup zei: “Wonderen zijn eerder gebeurd, en we zullen waarschijnlijk opnieuw een nodig hebben . We gaan echter niet alleen liggen. We verdienden het om zich te kwalificeren voor de ronde van 32, en we willen dat bewijzen aan onszelf en aan onze tegenstanders. “

Mikkel Andersen, de keeper van Midtjylland, zei:” Dit is zo groot als het wordt. Natuurlijk hebben we een kans tegen Manchester United.We kunnen zonder enige druk spelen. “Midtjylland staat derde in de competitie, vier punten achter Kopenhagen. Fiorentina 2-0 Tottenham (agg 3-1) | Europa League last-32 rapport over de tweede etappe Lees meer

Liverpools gelijkspel met Augsburg – ze spelen het openingsbeen weg – betekent dat Jürgen Klopp terugkeert naar zijn thuisland.

Markus Weinzierl, de Augsburg coach sinds 2012, zei: “We zijn blij. We zullen het alles geven. Deze game is iets speciaals. Liverpool is een cult, Jürgen Klopp is ook een grote naam in Duitsland. Klopp kent ons en zal ons niet onderschatten. We zullen buitenstaanders zijn tegen Liverpool, maar accepteren die rol graag. “

Paul Verhaegh, de verdediger van Augsburg, zei:” We hebben al in de Bundesliga tegen Dortmund bewezen dat we in staat zijn om boos te worden. We willen dat nu tegen Liverpool herhalen.Anfield – dat is voetbalgeschiedenis. We hadden zoiets gewild en dat is natuurlijk geweldig. “Augsburg staat 13e in de Bundesliga, slechts twee punten boven de degradatiezone.

Tottenham heeft de moeilijkste draw van de drie Engelse clubs, die moeten spelen Fiorentina, die tweede is in de Serie A en ze vorig seizoen knock-out sloot uit de Europa League, vier punten achter Internazionale.Het team van Mauricio Pochettino heeft het voordeel dat ze zich thuis voelen in de tweede etappe. Ronde van Europa, 32e finalewedstrijd

Valencia v Rapid Vienna

Fiorentina v Tottenham

Borussia Dortmund v Porto

Fenerbahce tegen Lokomotiv Moskou

Anderlecht tegen Olympiacos

Midtjylland tegen Manchester United

Augsburg tegen Liverpool

< p> Sparta Praag v KrasnodarHow Midtjylland nam de analytische route naar de Champions League Lees meer

Galatasaray v Lazio

Sion v Braga

Shakhtar Donetsk v Schalke

Marseille v Athletic Bilbao

Sevilla v Molde

Sporting Lissabon v Bayer Leverkusen

Villarreal v Napoli

St Etienne v Bazel

Eerste poten om te spelen op 18 februari.

Tweede poten worden gespeeld op 24/25 februari