New York Mets geven Jose Reyes een tweede kans – maar verdient hij het?

Twee weken na zijn 33e verjaardag had Reyes in het weekend twee wedstrijden gespeeld voor de Brooklyn Cyclones, de korte klasse klasse A-dochter van Mets op Coney Island, die hitloos werd in vijf slagbeurten. Zijn knuppel was niet de reden dat de Mets hem een ​​kans hadden gegeven om zijn carrière te verlengen. Cleveland’s katerbehandeling?Een Indians World Series-titel Lees meer

Reyes speelde negen jaar voor de Mets, alle 43 van de 1.050 wedstrijden als shortstop en het management bracht hem terug als potentiële vervanger voor David Wright, de stoïcijnse derde honkman wiens seizoen, en misschien zijn carrière, eindigde twee weken geleden na een nekoperatie.

Vanuit een honkbalperspectief was het volkomen logisch dat de Mets een kijkje namen bij Reyes, die van Miami naar Toronto had gedreven om Denver verliet New York na een seizoen 2011 waarin hij zijn marktwaarde verhoogde door .337 te slaan en 39 honken te stelen.

Maar dit was geen eenvoudige beslissing over honkbal. Major League Baseball had Reyes en vervolgens de Colorado Rockies voor de eerste twee maanden van het seizoen 2016 geschorst nadat hij was gearresteerd op beschuldiging van het aanvallen van zijn vrouw, Katherine Ramirez, afgelopen oktober.De aanklacht werd later ingetrokken nadat zijn vrouw niet met openbare aanklagers had meegewerkt.

Toen de Rockies op 15 juni Reyes als opdracht hadden aangewezen, hadden de Mets geen interesse om hem een ​​tweede kans te geven. Wright werd twee dagen later geopereerd en de Mets gingen op zoek naar een stop.

Een jaar na het spelen in de World Series zijn de Mets een puinhoop, verscheurd door blessures, met name aan het uitmuntende jonge pitchingpersoneel. Ze hadden Reyes kunnen en moeten hebben doorgegeven, omdat hij precies nul wedstrijden heeft gespeeld op het derde honk in zijn big league-carrière. (De Mets probeerden hem in het tweede seizoen in 2004 op het tweede honk voor 43 wedstrijden.)

Maar nee.Sandy Alderson, de general manager van Mets die ooit een tournee deed in Vietnam als een Amerikaanse marine, sprak Reyes ‘persoonlijke problemen toe tijdens een conferentievraag met verslaggevers op zaterdag.

“Proberen om problemen met prestaties opzij te zetten talent, wat een soort van bottom-line is waar het hier om gaat, we hebben er alles aan gedaan om de andere kwesties te overwegen en ons comfortabel te maken dat Jose de fout begrijpt die hij heeft gemaakt en er de verantwoordelijkheid voor heeft genomen, “zei Alderson.

>

“Maar tegelijkertijd verdient hij het niet om verstoten te worden. Andere mensen hebben een ander gezichtspunt, waarbij iemand een fout maakt en je de sleutel kunt weggooien. Dat is niet hoe we dit hebben aangepakt. Het is een feit dat ik geloof dat hij een goed mens van harte is.Een goed persoon die een grote fout heeft gemaakt, en een goed persoon die een tweede kans verdient met voorwaarden. En dat is volgens mij wat we hebben vastgesteld. “

Toen Reyes het veld innam voor zijn eerste wedstrijd zondag met de cycloons, bereikte de menigte van 7.851 in Brooklyn, waaronder zijn vrouw en drie kinderen, en 2500 mensen die op het laatste moment kaartjes hadden gekocht, zongen: “Jo-zie! Jo-se! Jo-se! Jo-se !, “zoals ze vroeger deden.

Reyes richtte zijn persoonlijke leven vervolgens op een persconferentie van 12 minuten na de wedstrijd. Hij klonk berouwvol. Hij bestempelde de aflevering huiselijk geweld op Hawaï, waarin hij naar verluidt zijn vrouw bij de keel greep en haar in een glazen hoteldeur duwde, waardoor ze “een grote vergissing” kreeg.

Reyes zei dat hij door zou gaan counseling, die was opgelegd door MLB.Hij verontschuldigde zich publiekelijk voor zijn vrouw en familie. Hij zei dat hij dankbaar was dat Alderson en Jeff Wilpon, de chief operating officer van Mets, hem een ​​kans hadden gegeven om zijn carrière te verlengen. Hij zei dat hij niet gelukkig was met de Rockies, met wie hij dit seizoen 22 miljoen dollar zou verdienen. (Volgens Baseballreference.com was de carrière-inkomsten van Reyes $ 92,7 miljoen.)

Op een gegeven moment zei Reyes op een gegeven moment: “Ik ga alles doen wat ik kan om te proberen beter te worden, niet alleen als een persoon, maar op het veld. Zoals ik al zei, wat het team ook van mij verlangt om te doen, ik sta open om het te doen. Ik ben thuis. Ik ben gelukkig. “

Dat was op vroege zondagavond.De interessante ontwikkeling kwam maandag, toen een woordvoerder van Mets de Guardian vertelde dat Reyes na zijn tweede game in Brooklyn weer beschikbaar zou zijn voor de media, maar alleen om “honkbalvragen” te beantwoorden. Alleen “honkbalvragen” zouden worden toegestaan ​​in Altoona, woordvoerders. voor de Mets en Binghamton Mets zei dinsdag.

Een persoon kan slechts zo vaak zeggen “Ik heb een fout gemaakt”, tenslotte. Maar het gebruik van het woord “fout” in dit geval door zowel Reyes als Alderson zuivert een probleem dat levens uiteenscheurt.En het kan niet worden weggewassen dat Reyes iets deed dat Major League Baseball, na een onderzoek, een opschorting rechtvaardigde en blijkbaar een factor was in de Rockies die Reyes vrijgaven.

Toen de Rockies Reyes als opdracht hadden aangewezen, Colorado general manager Jeff Bridich vertelde ESPN: “Vanaf het begin hebben we gezegd dat wat er gebeurd is, wat leek te zijn gegaan tussen Jose en zijn vrouw, zowel uiterst teleurstellend als ongelukkig is, en de maatschappelijke consequenties van alles opsomt. “

Het plan van de Mets, zo lijkt het, is om Reyes minor-league games te laten spelen op het derde honk tot ze denken dat hij klaar is om te worden opgeroepen, misschien binnenkort. Het team kon zijn hulp gebruiken, en Reyes was zijn geliefde eerst in de buurt in het clubhuis van Mets.

Maar dat was toen.Door Reyes de kans te geven om Wright te vervangen, heeft dit geen zin vanuit honkbalperspectief, omdat Reyes nog nooit het derde honk heeft gespeeld en bovendien een geheel andere skillset van Wright heeft. Wat nog belangrijker is, is dat het probleem van huiselijk geweld een nog slechter bericht uitstraalt. De Mets kunnen natuurlijk iedereen gebruiken die ze willen, maar velen zullen de ondertekening zien als een signaal dat iedereen kan worden vergeven met een paar bekentenissen van “een fout”. Maar een groot deel van de wereld werkt gewoon niet meer zo.