Olympische atleten in Japan hebben gezegd luid volkslied te zingen of onwaardig te worden verklaard

Als opwindende motiverende speeches gaan, heeft het veel te wensen overgelaten.Het hoofd van het organiserend comité voor de Tokyo Games in 2020 stond voor 300 Japanse atleten op het punt om naar de Olympische Spelen in Rio te vertrekken en gaf een duidelijke waarschuwing: zing het volkslied met veel enthousiasme, of beschouw jezelf als ongeschikt om je land te vertegenwoordigen.

“Waarom kunnen jullie niet allemaal het volkslied samen zingen?” vroeg de 78-jarige Mori, terwijl de atleten achter hem bleven kijken met sombere uitingen.

Sommige rapporten wezen erop dat de volkslied was gefactureerd als een solo-optreden van een zanger uit de zelfverdedigingstroepen. Japan loopt te laag voor werknemers als percentage van de 65-plussers treft recordniveaus Lees meer

Mori herinnerde zich echter dat leden van de Het Japanse damesvoetbalteam dat het WK van 2011 won, was “in vloed van tranen” toen zij Kimigayo zongen, evenals Ayumu Goromaru en zijn teamgenoten tijdens het rugby World Cup van vorig jaar.

“Het is niet alleen een geval van de woorden uitspreken, ‘zei Mori. “Als je op het podium van de winnaar gaat staan, zing het volkslied met een luide stem.

” Als je het volkslied niet zingt, dan kun je jezelf niet beschouwen als vertegenwoordigers van Japan – dat is wat ik je wil zeggen. “

Zondag was niet de eerste keer dat Mori harde woorden had voor Japanse atleten.Tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji, verkoos hij de populaire kunstschaatser Mao Asada voor kritiek nadat ze er niet in slaagde om een ​​drievoudige axel uit te voeren tijdens haar korte programma. “Die meid, ze valt altijd op een kritiek moment,” zei hij.

Hij vroeg ook de vaardigheid van Chris en Cathy Reed, die in de VS waren geboren maar Japan vertegenwoordigden in de ijsdanswedstrijd. ‘Ze wonen in Amerika,’ zei Mori. “Hoewel ze niet goed genoeg zijn voor het Amerikaanse Olympische team, nemen we deze genaturaliseerde burgers op in ons team.” Mori’s uitbarsting kwam toen Japanse Olympische functionarissen de kansen van het land op verbetering van hun prestaties in Londen speelden. , waar ze een record van 38 medailles wonnen, waaronder zeven gouden munten.

Ze hebben een doelstelling van tussen de 20 en 33 gouden medailles in Tokio en hopen dat een degelijke show in Rio het momentum zal bieden dat ze nodig hebben.

“Ik voel echt dat het aan mij ligt.Ik wil dat we zoveel mogelijk medailles winnen, “zei de algemene coach van de delegatie, Yuji Takada, tijdens de uitzending in Tokio, die werd bijgewoond door 10.000 goedgeplaatsten.

Takada zei dat Japan streefde naar 14 tot 30 medailles in Rio, met goud in judo, gymnastiek, zwemmen en worstelen, volgens de Mainichi Shimbun.

Mori, een goede vriend van de Japanse premier, Shinzo Abe, werd een van de meest Japanse impopulaire naoorlogse leiders tijdens zijn ambtsjaar, waarbij zijn steunniveaus op een bepaald moment daalden tot onder de 20%.

In 2000 beweerde hij dat Japan een “goddelijke natie met de keizer als kern” was, in commentaren die werden bekritiseerd als een terugkeer naar het militaristische verleden van het land, toen de keizer als een levende god werd beschouwd.

Het jaar daarop bleef Mori een rondje golfen gedurende twee uur nadat hem werd verteld dat een Japans vissersschip met bemande middelbare scholieren betrokken was bij een aanvaring met een Amerikaanse onderzeeër bij Hawaï.Negen mensen, waaronder vier studenten, stierven bij het ongeluk.