Paul Hanlon verdient Hibernian een beker replay met equalizer tegen Hearts

Paul Hanlon sloeg een onderbreking-tijd-equalizer, want Hibernian kwam van twee doelpunten naar beneden bij Tynecastle om een ​​Schotse Cup-replay met Hearts te forceren.

Hibs startte het betere team maar Arnaud Djoum en Sam Nicholson plaatsten Hearts in controle met goed genomen aanvallen laat in de eerste helft.

De bezoekers bleven inpluggen en een briljante Jason Cummings-kop gaf hen hoop met nog 10 minuten te gaan, en ze verbluften hun gastheren toen Hanlon na een corner naar huis reed .

Vóór de wedstrijd had Hearts de manager geparadeerd die hen leidde naar hun 5-1 finale overwinning op hun rivalen in Edinburgh in 2012, Paulo Sergio, maar het waren de uit-fans die na de wedstrijd vierden.

De ontvangst van Sergio overschaduwde de ontvangst aan China-gebonden Osman Sow, wiens plaats in het team werd ingenomen door de nieuwe ondertekening van Abiola Dauda.

Hibs begon fel en Neil Alexander was volledig uitgerekt toen hij stopte John McGinn’s curling-inspanning bij het vinden van dezelfde hoek van het net waar hij zijn League Cup se stuurde Cummings had de bal in het net na een hoek van een vijfde minuut, maar hij was net buitenspel toen hij griste naar het schot van Darren McGregor en de vlag ging omhoog.

Harten werden binnen 10 minuten gedwongen tot verandering toen Prins Buaben stopte, Don Cowie zijn debuut overhandigend, en Anthony Stokes kopte centimeters over onder druk na de corner van Liam Henderson terwijl de bezoekers bleven persen.

Hibs bleef comfortabel, maar viel in de 32e minuut achter, net nadat Kevin Thomson de geblesseerde Dylan McGeouch had vervangen.

Lewis Stevenson dook weg om het kruis van Callum Paterson te verlaten en, zoals de harten rechtsback claimden voor een penalty voor handbal pakte Djoum de losse bal op en smakte een schot dat weg wegdreef van Mark Oxley en de verre paal binnenkwam.

Hartverdedigers Alim Ozturk en Jordan McGhee werden geboekt omdat de gastheren Hibs niet konden laten breken weg en het team van Robbie Neilson ging verder met een minuut van de de helft resterend.Nicholson bracht Paterson’s crossfield-bal naar beneden op zijn borst voordat hij zichzelf een poging deed om een ​​schot laag in de nabij gelegen post van Oxley te boren van 16 meter. De middenvelder was geboekstaafd naar gebarentaal, die reageerde door verschillende bekers te gooien.

Beide partijen verloren hun aanvoerders vroeg in de tweede helft, Ozturk slaagde er niet in om een ​​knieprobleem af te schaffen en David Gray bezwijken voor een kloppend hart.

De fysieke strijd ging verder met Hibs middenvelder Marvin Bartley en Hearts-vervanger Juwon Oshaniwa boekte voor fouten samen met McGregor, wiens hoge poging tot blokkering van McGhee leidde tot een massale confrontatie die leidde tot beide assistent-scheidsrechters renden door en eindigden met Blazej Augustyn en Stokes kregen gele kaarten.

Hibs duwden Hearts terug en creëerden halve kansen.Stokes was off target met twee vrije trappen en schoot ook in de zijgaas en Henderson had geen veroordeling omdat zijn schot werd geblokkeerd.

Hibs werden beloond voor hun volharding toen Cummings zijn hoofd naar Hendersons kruis leidde en een lus maakte een koptekst onder de dwarsbalk.

Stevenson maakte snel een gelijk niveau toen hij de doos in draaide maar recht naar Alexander schoot en Hibs overleefde een schrik toen Dauda even naar Paterson keek.

De gelijkmaker kwam al snel toen Hanlon een been de grond opduwde om de bal naar huis te duwen nadat Alexander de kopbal van McGregor had gestopt.

En Hibs hield vast voor een replay nadat hun plaatsvervanger Niklas Gunnarsson een vrije worp had gelaten Eigen balk voordat Thomson de kop van Augustyn uit de lijn wist.