Pech is onderdeel van het spel. Fietsers sloegen ondersteuningsauto’s in Vlaanderen

Jesse Sergent, 26-jarige Nieuw-Zeelandse wielrenner Trek team op zondag voor de start enthousiast op Twitter schreef: “De Ronde van Vlaanderen is altijd een epische race met gekke fans. Dus laten we het doen. ”

Hij richtte later een zevenhonderd kilometer ontsnappen naar afgewisseld van het hoofd van de groep, liep in de bocht naar links en dat is wanneer de race eindigde voor hem. Van opzij klopte support wagon Shimano

viel op het asfalt, voelde hij de pijn en al snel geraden. Ik denk dat ik brak mijn sleutelbeen. Röntgenfoto’s bevestigden zijn bezorgdheid. “En ik reed langs de baan, deed niets verkeerd,” zei hij.

Vina bestuurder Shimano was duidelijk.

Niet alleen dat, de chauffeur probeerde te proppen om te zetten in de smalle ruimte tussen de renners en aan de zijkant.De daad van het waarom inhalen was onbegrijpelijk, tussen vluchtelingen en het peloton waren op dit moment vier minuten. Hij had dus geen enkele reden om zijn positie als hoofd van de groep te verlaten.

Normaal is deze neutrale blauwe auto’s met reservewiel voor elk vereist in het peloton welkom assistenten. Deze keer, echter, sloot de twee rijders zelf.

Een van hun slachtoffers was ongeveer 45 minuten later Sébastien Chavanel. De Fransman kwam uit als gevolg van een defect aan de kant van de weg waar hij was op weg naar zijn auto kraampjes FDJ.

“We stopten bij Sebastien en plotseling Wham!Auto Shimano, die voor ons reed, niet remmen, ging de achterzijde van de auto en duwde hem op ongeveer 10 meter afstand, ‘zei Marc Madiot, hoofd van de FDJ.

De impact slingerde Chavanel wielen, viel terug op de stoep, het hele gestraalde heeft het opgegeven. De auto werd vernield FDJ achterspatbord en licht, terwijl de Shimano voorkant van de auto werd vernield en de auto moest worden weggesleept.

Beide incidenten leidde tot herinneringen aan de 9de etappe van de Tour 2011, toen de Franse televisie auto raakte de fiets twee rijders in de ontsnapping toen hij de Spanjaard Flecha trof, waarover ook het Nederlandse Hoogerland werd aanbevolen. Hij viel in het prikkeldraad en reed weg met drie diepe marktwonden. Toch hebben ze beide etappes voltooid!

Sergent en Chavanel hebben zondag ontslag genomen uit Vlaanderen.Chavanel heeft “slechts” grote blauwe plekken, maar Sergent op maandag en zal worden geëxploiteerd voor minstens een maand zonder races.

Voor het team en Trek blijft miserabel seizoen klassieke voorjaar. Een week eerder verloor de leider van Fabian Cancellar, die de wervelkolom brak, de E3 Harelbeke. Nu verloor zijn gewaardeerde assistent, die in Vlaanderen en Parijs-Roubaix was om te werken voor de leider Stijn Devolder.

“En het is allemaal vanwege de idioten die niet kunnen rijden,” klaagde Luca Guercilena, ploegleider van Trek, en nu na de race auto’s met spoed naar overstuur vinger Shimano.

mechanica blauwe shirts stil.Pas later heeft richtsnoeren Shimano verklaring: “Beide rijders verontschuldigen en wens hen een spoedig herstel. De bestuurders van beide voertuigen zijn professionals met jarenlange ervaring in profipelotonu. Een grondig onderzoek zowel incidenten en zal de nodige consequenties te trekken. ”

Teams Trek en FDJ aangekondigd dat Shimane tegen geen juridische stappen te overwegen. “We hadden pech. Het is gewoon onderdeel van het spel, “een opgelucht Marc Madiot. Echter Chavanelová Sophie, de vrouw van het slachtoffer fietsers, althans op Twitter schreef: “hey, dit is racefietsen – geen auto’s”