Tottenham gebouwd om terug te stuiteren van Newcastle nederlaag, zegt Jan Vertonghen

Jan Vertonghen gelooft dat Tottenham dit seizoen een ander dier is en beter uitgerust is om sterker terug te keren na hun verrassende 2-1 nederlaag tegen Newcastle op White Hart Lane op zondag.

De kopbal van Eric Dier had ze op gezet natuurlijk voor een routine overwinning voor late goals door Aleksandar Mitrovic en Ayoze Pérez draaide de wedstrijd op zijn kop en eindigde Spurs ‘run van 14 competitiewedstrijden ongeslagen toen ze terugvielen naar de vijfde plek in de tafel.

Maar Vertonghen zegt Mauricio De zijde van Pochettino is veerkrachtiger dan in voorgaande jaren en is klaar om een ​​volgende betovering van indrukwekkende vorm te beginnen.

“Het is moeilijk omdat je weet dat je deze spellen moet winnen als je in de top vier wilt blijven, ” hij zei. “Het was het verhaal de laatste paar seizoenen maar er is een verschil in dit team.We voelen dat het een eenmalig geval is – de laatste paar jaar was dat een beetje anders. Nu hebben we echt het gevoel dat het een incident is en we kunnen er volgende week weer zijn. “

Tottenham is deze term geprezen voor een uitzonderlijke werkethiek rond een energieke jonge ploeg, maar Vertonghen verwierp het idee dat ze onthulde hun onervarenheid bij het opgeven van de leiding.

“Naar mijn mening had het niets te maken met de ervaring van vandaag,” zei hij. “We waren in die sfeer en wilden winnen en we zijn heel goed begonnen. Ik denk dat we een aanvallend team zijn en we probeerden vooruit te komen en je weet dat je soms kansen weggeeft.Normaal kunnen we het aan, maar niet vandaag. “

De centrumrug weet dat Tottenham in zo’n onvoorspelbaar seizoen een kans heeft om hun stempel te drukken, maar geeft toe dat ze moeten leren hoe ze tegenstanders moeten afwerken . “Iedereen slaat elkaar en helpt elkaar en we moeten gewoon spellen winnen,” zei hij. “Als je thuis zo’n spel verliest, is dat heel pijnlijk. Ik voelde dat we heel sterk en zelfverzekerd waren. Het is moeilijk om deze spellen te verliezen.

“We scoorden dit tweede doelpunt niet en toen had Newcastle de kwaliteit op de bank om dingen om te draaien en dat deden ze ook. We zijn een moeilijk te verslaan team, maar ik denk dat we moeten leren hoe we games kunnen doden. We hadden de kans om het twee of drie nul te maken en we hebben het niet gedaan. “