Wayne Rooney is nog steeds de nummer 1 van Engeland, zegt Louis van Gaal

Louis van Gaal gelooft dat het record van Wayne Rooney bewijst dat hij nog steeds de beste Engelse spits is, hoewel de Manchester United-manager het doelpuntverhaal van Harry Kane toegeeft dit seizoen hem de vorm maakt .Wayne Rooney speelt volgende week in Manchester United’s Under-21’s Lees meer

Van Gaal onthulde ook dat Rooney woensdagavond na een knieverwonding terug zou kunnen keren voor de reis van United naar West Ham in de zesde ronde ronde van de FA Cup.Dit is afhankelijk van hoe hij reageert op het spelen van 60 minuten voor de jongeren onder de 21 jaar tegen Middlesbrough op Old Trafford op maandag.

Dit betekent dat Rooney de reis op zondag zal missen naar Tottenham Hotspur, die wordt voorgezeten door Kane , terwijl het team van Van Gaal de tweede geplaatste zijde van de Premier League probeert te verslaan en hun top-vier uitdaging behoudt.

Van de uitdaging om Kane op zondag te stoppen, zei Van Gaal: “Ik kan me dat niet herinneren hij scoorde [tegen ons]. Als ik zeg dat ik hem ook uitdaag, dan is het niet zo slim van mij. Maar we verdedigen nooit tegen slechts één speler. We verdedigen ons als een team en we verdedigen de aanval van Tottenham.

“We hebben ze geanalyseerd. Natuurlijk is Kane erg belangrijk, maar [Christian] Eriksen is ook erg belangrijk en Dele Alli is ook erg belangrijk.Ik kan beginnen met [Hugo] Lloris omdat hij hele snelle set-plays maakt en ook [Toby] Alderweireld heeft een zeer goede pass, dus het is het team dat je moet oplossen en niet alleen Harry Kane. “Engeland kapitein Wayne Rooney: I ‘ ik heb nog een paar jaar over voor mij Lees meer

Van Gaal vindt het geen verschil voor United als Rooney aandringt om te bewijzen dat hij moet terugkeren naar de startende XI van Engeland. “Ik denk het niet omdat ik denk dat Wayne een speler is die altijd zijn best doet,” zei de 64-jarige. “Hij is de gemakkelijkste speler voor een manager omdat hij altijd alles doet om door te gaan.Ik denk niet dat er een verschil is als er een Europees kampioenschap is of niet, omdat hij altijd zijn best doet. “

Van mogelijk het selecteren van Rooney voor de FA Cup gelijkspel tegen West Ham, zei Van Gaal: “Dat kun je nooit voorspellen, omdat je moet zien of alles goed gaat. Hij heeft maar twee keer met ons getraind en je kunt niet voorspellen hoe zijn blessure is geëvolueerd. We moeten afwachten en ik moet de wedstrijd onder de 21 tegen Middlesbrough tegenkomen. “

Van Gaal hoopt dat Rooney United een extra vonk zal geven in de laatste weken van de campagne. “Ik hoop het. Ik hoop het, “zei hij. “Ik reken op hem. Ik heb dat al tegen hem gezegd. Maar je moet in de eerste plaats fit zijn.Ten tweede moet ik hem vergelijken met de spelers die spelen. “Van Gaal vroeg zich af of Rooney tijd nodig heeft om terug op zijn best te komen. “Dat kan ik niet zeggen, want toen ik hem [donderdag] zag trainen, bijvoorbeeld, scoorde hij een goal, hij maakte een fantastische chip over de doelman. Het was zijn eerste training en ik zei tegen hem: ‘Ik heb dit seizoen nog nooit gezien’.

“Dus ik kan dat niet zeggen, omdat hij zo goed kan zijn dat ik gedwongen zal worden om hem een positie in het team. Maar het hangt af van wat we zien en vandaag was een andere dag. Morgen ook. Laten we wachten dat hij 60 minuten op een lager niveau speelt en dan kan hij spelen tegen West Ham United, je weet maar nooit. “