Wie is Christian Taylor, winnaar van de Olympische triple jump-medaille in de VS?

Terug voor zijn tweede Olympische Spelen in Rio was het duidelijk dat drievoudig springer Christian Taylor zijn beste beentje voorzet en zijn tweede gouden medaille verdient om de eerste herhalingskampioen in de hink-stap sinds 1976 te worden.

“De klus is geklaard,” zei Taylor achteraf. “Ik had bij mijn eerste sprong nooit gedacht dat dit de gouden medaille zou zijn. “Ik wilde het zo graag. Het kwam samen, de sterren op één lijn. “

Zijn Amerikaanse teamgenoot Will Claye nam zilver en China’s Dong Bin ging naar huis met brons nadat ze respectievelijk 17,76 en 17,58 opnamen. “Het is gewoon wie op die dag beter presteert. We zijn even getalenteerd, “zei Claye. “We zijn allemaal te verslaan. Ik moet gewoon terugkomen en de volgende keer mijn overwinning behalen. “

Het succes van de 26-jarige Taylor is opmerkelijk – slechts een paar jaar geleden leek het alsof zijn carrière voorbij was.Kort na het winnen van zijn eerste Olympische gouden medaille in Londen in 2012, begon Taylor pijn te ervaren in zijn linkerknie, waarop hij vertrouwde voor twee van zijn drie sprongen.

In plaats van vroegtijdig met pensioen te gaan, schakelde hij zijn startpoging om – iets wat zijn coach, Rana Reider, vergeleken met het veranderen van schrijven met de linkerhand naar rechts. In 2014, voor het eerst sinds hij op de middelbare school in de sport begon, vertrok Taylor met zijn rechterbeen.

“Je moet bijna een andere kant van de hersenen gebruiken.Mijn linkerbeen was spiergeheugen, ik kon die dag dag in dag uit doen, en nu om dat van mijn recht te doen, duurde het een tijdje om eroverheen te komen, “vertelde Taylor aan CNN.

Na een jaar van training, bereikte Taylor uiteindelijk zijn persoonlijk record met zijn recht van 18,21 m op de Wereldkampioenschappen 2015 in Beijing – slechts 0,08 m verlegen van het wereldrecord. “Je gaf me een schrik mijn vriend !! Briljante prestaties, “twitterde Jonathan Edwards, die het record hield sinds 1995, Taylor na de sprong. Facebook Twitter Pinterest Christian Taylor: ‘Ik vind het niet leuk om ooit te geloven dat iemand harder traint dan ik.’ Foto: Pupo / Con / LatinContent / Getty Images

Edwards ‘record is al heel lang in de gedachten van Taylor.Op de middelbare school mat hij de lengte van de sprong van Edwards, gebiologeerd door de afstand van ongeveer 60ft, volgens NBC Sports. Hij schreef 18.30 aan de binnenkant van zijn sneakers als motivatie om het record te overtreffen.

Taylor’s vastberadenheid is cruciaal geweest voor zijn succes. “Ik vind het niet leuk om ooit te geloven dat iemand harder traint dan ik of dat ik een kans mis die je niet terugkrijgt”, zei Taylor in een documentaire over zijn reis naar de Olympische Spelen in Rio.Sommige trainingen doen pijn, maar hij duwt er altijd doorheen.

“Wat de drievoudige sprong betreft, hebben we het nu over centimeters,” zei hij. “Voor mij om te denken dat ik het record kon opgeven, kon ik een medaille opgeven omdat ik er geen zin in had, het is geen goed excuus.”

Afkomstig uit Fayetteville, Georgia, Taylor veel sporten gespeeld, maar eerst aan de slag gegaan in de hink-stap om een ​​atletiekbeurs voor college te behalen. Zijn vader, een immigrant uit Barbados, vertelde hem dat hij een te begaafde atleet was om er geen te krijgen. Taylor werd in 2009 gerekruteerd door de University of Florida, waar hij meerdere NCAA-titels verdiende. In 2011, toen hij 21 jaar oud was, won hij zijn eerste wereldkampioenschapstitel. Het jaar daarop won hij goud op de Olympische Spelen in Londen.Voor Rio won Taylor het meest recent op de London Müller Anniversary Games, een van zijn vele IAAF Diamond League-overwinningen.

In een video Q & A op zijn Facebook-pagina zei Taylor dat hij niet kan leven zonder is een vacuüm. “Sommige mensen kijken films, sommige mensen doen sociale media”, vertelde Taylor aan NBC. “Ik geloof dat er altijd iets is dat schoongemaakt kan worden.”